Аз бях един от четирите момчета,които създадохме агитката на Ловико и си спомням как стана това,бяхме малки деца обичащи отбора,един от нас гонеше топките и с още 3 момчета отидохме при него и започнахме да скандираме и пеем песни,които бяхме чували по-телевизията от агитките на левски и цска.След няколко мача отидохме в отделен сектор и започнахме да пеем същите крадени песни с променено единствено името на отбора и всеки мач при нас идваха повече и повече хора,включително и възрастни.Първите опити за авторски песни бяха след това,но и тогава имахме едно скандиране,което незнам от къде се появи и кой го измисли но си го скандирахме редовно:"искаме гол от сухиндол".Спомням си също на един мач с вършец,за който се бяхме подготвили и с плакат на който ако се не лъжа пишеше "Ловико-вършец-5:0" или "ловико-Б група" по-вероятно е да е второто надявам се някой от хората които бяха тогава да кажат..Та на този мач се роди още едно скандиране измислено от М.Р. който ни го каза и ние с голям кеф го скандирахме:"вършец,вършец,хуйчи в гъзец".
Всичко описано по-горе звучи доста смешно,но от момчета на по-12-13 години повече не може и да се иска,важното бе,че всичко се правеше с любов.Дори и в регионалната група отбора не беше изоставен,а някой дори като орлин се присъединиха към отбора,за да му помагат да не бъде унижаван,макар,че самото отсъствие от В АФГ си е вид унижение.
Сега да преминем към днешно време и няколко песни написани от мен за отбора:
Купата е наша
В пловдив ще пристигнем,
купата ще вдигнем
и всички с пълен глас
ще пеем песента за вас:
форца Ловико
купата е наша,
о форца Ловико
купата е наша (2)
В пловдив ний пристигнахме
купата ние вдигнахме